Splošni pogoji poslovanja

Splošni pogoji poslovanja spletne trgovine Skiroji.si so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot), s priporočili GZS in na podlagi mednarodnih kodeksov za e-poslovanje. Spletna trgovina Skiroji.si je v lasti oziroma jo vodi podjetje Dejan Kos S.P. (v nadaljevanju ponudnik ali upravitelj).

Pogoji poslovanja

1. Naročanje
Naročanje v spletni trgovini skiroji.si poteka v slovenskem jeziku prek interneta 24 ur na dan in 7 dni v tednu. Izbirate in naročate lahko izdelke, ki so vam na voljo v seznamu izdelkov, če željenega izdelka ne najdete, nam to sporočite na e-naslov: info@skiroji.si in obvestili vas bomo ali je dobava izdelka možna ali ne. Izdelki bodo kupcu dostavjeni po pošti.
Če kupec naročila ne prekliče, gre naročilo v nadaljnjo obdelavo, ko ponudnik naročilo pregleda, preveri dobavljivost narocenih artiklov in naročilo potrdi oziroma z razlogom zavrne. Ponudnik lahko za preverjanje podatkov ali zagotavljanja tocnosti dobave poklice kupca na njegovo kontaktno telefonsko številko.
Pridržujemo si tudi pravico do spremembe cen, vendar bo v tem primeru stranka obveščena po e-mailu ali pa po GSM-ju.

Postopek nakupa
Za sam nakup izdelkov ni potrebna zamudna registracija! Ko izberete želeni izdelek le enostavno sledite navedenim korakom (vpišete vse potrebne podatke, izberite način plačila,..), ki vas bodo popeljali do zaključka naročila. V kolikor želite posamezni izdelek odstraniti iz košarice, le to naredite s gumbom odstrani. Če se odločite za registracijo lahko nakup poteka hitreje in obogočene so vam razne funkcije.

Postopek naročanja
1. Naročilo je nepotrjeno:
Po oddaji naročila, kupec prejme obvestilo po elektronski pošti, da je naročilo nepotrjeno.

2. Naročilo potrjeno:
Ponudnik naročilo pregleda, preveri dobavljivost naročenih artiklov in naročilo potrdi oziroma z razlogom zavrne. Ponudnik lahko za preverjanje podatkov ali zagotavljanja točnosti dobave pokliče kupca na njegovo kontaktno telefonsko številko. Ob potrditvi naročila ponudnik obvesti kupca po elektronski pošti o predvidenem roku dostave. Pogodba o nakupu naročenih artiklov med kupcem in ponudnikom je na tej stopnji nepreklicno sklenjena.

3. Blago odposlano:
Ponudnik v dogovorjenem roku blago pripravi, odpošlje in o tem po elektronski pošti obvesti kupca. Ponudnik v omenjenem elektronskem sporočilu pouči kupca tudi o politiki vračila blaga, kam se lahko obrne v primeru zamude pri dostavi in kam se lahko obrne v primeru pritožbe.

Osebne podatke bomo uporabil izključno za potrebe izpolnitve naročila in ostalo potrebno komunikacijo. Pogodba/račun je shranjena na najetem strežniku in je ustrezno zavarovana s strani podnika te storitve. V koliko želite več informacij nas kontaktirarjte na 040 937 602.

2. Preklic naročila
Preklic naročila lahko izvedete na naslovu, po klasični pošti ali po e-pošti.

3. Reklamacija
V primeru, da je prišlo do poškodbe blaga med dostavo se obrnete na pošto, ki je vam blago dostavla. Prejeto blago pozorno preglejte ob prisotnosti dostavljalca. Reklamacijo blaga lahko uveljavi le kupec izdelka, ki je naveden na original računu. Garancija preneha veljati pri:
- okvarah, nastalih zaradi nepravilne uporabe, malomarnega ravnanja, mehanske poškodbe in okvar v primeru višje sile.
- pri nestrokovnem dodajanju konstrukcijskih sklopov,npr. Predelave na izdelku - pri uporabi drugih elementov, ki ne spadajo zraven
- pri napačnem upravljanju ali poškodbah zaradi malomarnega ravnanja
- če je stranka že odprl varnostni pečat ali odpakiral iz originalne embalaže

4. Vračilo blaga
Kupci, ki z naročenimi izdelki niso zadovoljni, lahko blago na svoje stroške v zakonskem določenem roku vrnejo, rok vračila blaga predstavlja 14 dni od dne, ko potrošnik pridobi posest nad blagom. (Ponudnik zadrži vračilo prejetih plačil do prevzema vrnjenega blaga ali dokler potrošnik ne predloži dokazila, da je blago poslal nazaj. ) Ponudnik bo kupcu povrnil celoten znesek nakupa, potrošnik v primeru odstopa pogodbe krije samo stroške vračila blaga. Za vračilo blaga se uporabljajo določila 43. člena Zakona o varstvu potrošnikov. Vračilo upoštevamo le v primeru, da je vrnjeno blago v originalni, nepoškodovani embalaži skupaj s priloženo dokumentacijo. Razen če je blago uničeno, pokvarjeno, izgubljeno ali se je njegova količina zmanjšala, ne da bi bil za to kriv potrošnik. Potrošnik odgovarja za zmanjšanje vrednosti blaga, če je zmanjšanje vrednosti posledica ravnanja, ki ni nujno potrebno za ugotovitev narave, lastnosti in delovanja blaga. Vračilo vplačil bo izvedeno takoj, ko je to mogoče, najkasneje pa v roku 14 dni od prejema sporočila o odstopu od pogodbe. Vračila vplačila vršimo na TRR kupca. Vrnitev prejetega blaga podjetju v roku za odstop od pogodbe se šteje za sporočilo o odstopu od pogodbe.
Izdelke lahko vrnete po pošti na naslov:

Skiroji.si
Dejan Kos s.p.
Roje 2
8233 Mirna

Kupnino za vrnjene izdelke vam najkasneje v 14 dneh povrnemo na vaš transakcijski račun ali s poštno nakaznico ali po dogovoru štejemo kot dobropis pri naslednjem nakupu.

5. Cene
Vse navedene cene so v EUR in vključujejo DDV (davek na dodano vrednost).

6. Odveza odgovornosti
Po svojih najboljših močeh se trudimo zagotoviti ažurnost in pravilnost podatkov, ki so objavljeni na spletni strani Spletne trgovine. Kljub temu, pa se lahko lastnosti artiklov in rok dobave spremenijo tako hitro, da ne uspemo popraviti podatkov. V takem primeru, bo ponudnik kupca obvestil o spremembah in mu omogočil odstop od naročila ali zamenjavo naročenega artikla. Fotografije, ki so objavljene so pridobljene s strani proizajalcev ali pa so slikane.

Izjava o zasebnosti

Podjetje Dejan Kos s.p. se zavezuje, da bo zaščitilo vašo zasebnost. Vaše podatke potrebujemo, da zagotovimo nemoten proces končne izvedbe vašega naročila.

Zakaj bomo uporabili vaše podatke?

Ko naročate blago, nam morate posredovati vaše ime, priimek, naslov, elektronski naslov in GSM številko. To nam omogoča, da zagotovimo nemoten proces končne izvedbe vašega naročila in da vas lahko obvestimo o morebitnih spremembah ob naročilu.

Ali bodo vaši podatki posredovani tretjim osebam?

Obvezujemo se, da bodo podatki v celoti ostali v lasti podjetja Dejan Kos s.p. Ne bomo jih posredovali, prodajali ali zamenjali z nobeno drugo ustanovo, podjetjem ali fizično osebo.

Naše spletne strani vključujejo tudi povezave do drugih spletnih strani, ki niso v naši lasti ali kakršnikoli povezavi z nami. Zato podjetje Dejan Kos s.p. v nobenem primeru ne more biti odgovorno za dostop od takšnih spletnih strani in za zaščito podatkov na takšnih spletnih straneh.

Vaša privolitev

Z uporabo naših spletnih strani se hkrati tudi strinjate z uporabo informacij na način in v zgoraj opisanih primerih.

V primeru spremenjenih pogojev in pravil, vas bomo na teh straneh sproti obveščali.

Vprašanja?

Če imate kakršnokoli vprašanje o zgoraj navedenih izjavah in pogojih, načinu poslovanja našega nakupovalnega centra, o vaših izkušnjah pri nakupu in če imate kakšno pripombo in mnenje o naših spletnih straneh, nam lahko pišete preko elektronske pošte: info@skiroji.si ali na naslov: Dejan Kos s.p., Roje 2, 8233 Mirna, lahko pa nas pokličete po GSM: 070 999 611.

Stvarna napaka

Kdaj je napaka stvarna?

  • artikel nima lastnosti, ki so potrebne za njegovo normalno rabo ali za promet
  • artikel nima lastnosti, ki so potrebne za posebno rabo, za katero jo kupec kupuje, ki pa je bila prodajalcu znana oziroma bi mu morala biti znana
  • artikel nima lastnosti in odlik, ki so bile izrecno ali molče dogovorjene oziroma predpisane
  • je prodajalec izročil artikel, ki se ne ujema z vzorcem ali modelom, razen če je bil vzorec ali model pokazan le zaradi obvestila.

Kupec nas mora o morebitni stvarni napaki skupaj z natančnim opisom le-te obvestiti v zakonsko določenem roku in nam hkrati omogočiti pregled artikla. Prijavo lahko naredi pisno ali po e-pošti.

Reševanje sporov

Pritožbe in reklamacije lahko kupci pošljejo po elektronski pošti info@skiroji.si , na telefonsko številko 070 999 611 ali po klasični pošti:

Skiroji.si
Dejan Kos s.p.
Roje 2
8233 Mirna

Davčna številka: SI10182462
Matična številka: 3738884000
Registrski organ: AJPES, izpostava Novo mesto
Zaporedna številka vpisa: 316-10-00641-2010/2

Ponudnik se prizadeva po svojih najboljših močeh, da se morebitni spori rešijo sporazumno v nasprotnem primeru je za spore pristojno sodišče v Novem mestu.

Skiro